fbpx

PAREMPI MENO VAIHDEVUOSISSA

Parempaa työhyvinvointia vaihdevuosissa

BetterMeno on suomalainen vaihdevuosioireiden hoitoon erikoistunut etäklinikka.

BetterMeno tarjoaa monipuolista hoitoa, tukea ja valmennusta sekä vaihdevuosioireisiin että uuteen elämäntilanteeseen sopeutumiseen esivaihdevuosissa, vaihdevuosissa ja menopaussin jälkeen.

Mitattavia tuloksia saadaan aikaiseksi konseptoiduilla, nopeasti käynnistyvillä palvelupaketeilla, jotka perustuvat verkkotapaamisiin BetterMenon ammattilaisen kanssa.

Auta työntekijöitäsi kohtaamaan ja hallitsemaan vaihdevuosioireita.

Vaihdevuosista lyhyesti

Puolelle väestöstä tulee vaihdevuodet.

Varsinaiset vaihdevuosioireet johtuvat munasarjojen estrogeenin erityksen vähenemisestä ja loppumisesta.

Estrogeeni vaikuttaa elimistössä lähes joka kudokseen. Niinpä munasarjojen estrogeenin erityksen loppuminen vaihdevuosissa aiheuttaakin 80–90 %:lle välittömiä oireita ja kaikille joitakin pitkäaikaismuutoksia.

Menopaussi eli viimeiset kuukautiset ovat suomalaisella naisella keskimäärin 51-vuotiaana, mutta normaalivaihteluksi katsotaan 40-56(58)v.

Vaihdevuosioireita voi esiintyä jo jopa 5-10 vuotta ennen kuukautisten loppumista eli menopaussia. Oireet alkavat keskimäärin 45-50 –vuotiaana.

Oireiden kesto on yksilöllinen, keskimäärin 7,4 vuotta, 10-20%:lla yli 15v.

Oireet jatkuvat menopaussin jälkeen keskimäärin 4-5 vuotta.

Työura on Suomessa keskimäärin 36 vuoden mittainen. Vaihdevuodet kestävät keskimäärin 7,5 vuotta.

Vaihdevuosien vaikutus työhyvinvointiin

Suomessa on yli 680 000 vaihdevuosi-ikäistä (40–60v). Tämä on 41% kaikista työikäisistä naisista. 

Vaihdevuosioireet vaikuttavat naisten sosiaaliseen ja työelämään kokonaisvaltaisesti.

Keväällä 2020 tekemämme asiakaskyselyn* mukaan vaihdevuodet vaikuttavat merkittävästi naisten työhyvinvointiin:

  • 30% vastaajista on jäänyt pois työelämästä tai on harkinnut sitä
  • 57% kertoi vaihdevuosioireiden heikentävän työssä jaksamista
  • 55% kertoi oireiden heikentävän tehokkuutta, aloitekykyä ja oma-aloitteisuutta töissä
  • 24% on jättäneet hakematta työpaikkaa tai ylennystä
  • 27% on ollut sairaslomalla vaihdevuosioireiden takia
  • 44% kertoi ettei heillä ole tarpeeksi tietoa vaihdevuosista

* Kyselyyn vastasi noin 200 henkilöä Suomesta.

Vaihdevuosioirei-den hoito

Hoitamattomina vaihdevuosioireet tulevat kalliiksi työnantajalle. Vaihdevuosioireita voidaan pitää riskinä ennenaikaiselle eläköitymiselle.

Vaihdevuosioireiden kartoitus ja seuranta, sekä esimerkiksi hormonihoidon suunnittelu ja toteutus, eivät vaadi gynekologista tutkimusta, joten ne sujuvat hienosti etävastaanotolla.

Silti asiakkailta saamamme palautteen mukaan apua oireisiin voi olla vaikeaa saada esimerkiksi työterveydestä, tai oireita ei aina tunnisteta vaihdevuosiin liittyviksi.

Tekemämme kyselyn mukaan 24% vastaajista eivät saa apua oireisiinsa gynekologilta.

Miksi BetterMeno

Vaihdevuosiin erikoistunut hoitotiimi


Koko hoitotiimi on motivoitunutta ja koulutettu erityisesti tuntemaan vaihdevuosien ominaispiirteitä. Kaikki tiimin ammattilaiset ovat käyneet johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen.

Tiimiläiset ymmärtävät vaihdevuosien vaikutuksia ja niiden aiheuttamia muutoksia elämän eri osa-alueilla, ja huomioivat nämä toteuttamassaan hoidossa ja valmennuksessa.

Kokonais­valtainen hoito


Hoitotiimiin kuuluu gynekologin lisäksi ravitsemusterapeutti, kuntovalmentaja/ fysioterapeutti, seksuaalineuvoja/-terapeutti sekä elämäntapavalmentaja.

Otamme hoidossa ja valmennuksessa huomioon terveyshistoriasi sekä elämäntapasi ja -tilanteesi. Oireisiin perustuva henkilökohtainen terveyssuunnitelma auttaa sinua voimaan hyvin ja elämään mahdollisimman energistä elämää läpi vaihdevuosien.

Tutkittuun tietoon perustuva hoito


Hoitomme ja valmennuksemme perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon ja kerromme mielellämme niistä teidän koko työyhteisöllenne.

Helposti lähestyttävä


Etävastaanotolla voidaan kätevästi hoitaa vaihdevuosiin liittyviä asioita asiakkaalle sopivimmasta paikasta, vaikka kotisohvalta tai matkoilta, Hangosta Utsjoelle, eli mistäpäin Suomea tahansa, kunhan netti toimii.

Palvelut

Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisen vaihdevuosihoitosuunnitelman mikä on hoitopalveluidemme perusta. Hoitosuunnitelma perustuu laaja-alaisesti uusimpaan tutkimustietoon vaihdevuosista. Hoitosuunnitelmasta vastaa gynekologi Leena Väisälä. Hoitosuunnitelma on kehitetty yhdessä ammattitaitoisen ja kokeneen asiantuntijatiimin kanssa ja sen on käynyt läpi yksi Suomen johtavista vaihdevuositutkijoista, Hanna Savolainen-Peltonen.

Vaihdevuosiluennot


•Parannetaan vaihdevuositietämystä, murretaan myyttejä ja lisätään tietoisuutta.

•On tärkeää sekä vaihdevuosi-ikäisille, vaihdevuosi-oireista kärsiville että koko työyhteisölle tietää mistä vaihdevuosista on kyse, miten vaihdevuosioireet vaikuttavat työhyvinvointiin, miten oireita voidaan helpottaa ja miten vaihdevuosiin ja vaihdevuosi-ikäisiin tulisi suhtautua.

•BetterMeno tarjoaa luentoja työntekijöille, linjajohtajille, HR- ja työterveyshenkilöstölle.

Vaihdevuosivalmennus


•Peruspilarit vaihdevuosiverkkovalmennus auttaa kohtaamaan vaihdevuodet ja on ratkaisukeskeisesti tukena ja tuo helpotusta oireisiin.

•Valmennus antaa konkreettisia työkaluja uuden elämänvaiheen ja hyvinvointihaasteitten sekä vaihdevuosioireiden hallintaan.

•Todellinen muutos tapahtuu, kun olemme todella tietoisia ja voimme ryhtyä oikeisiin toimiin sen mukaisesti.

Vaihdevuosihoidot


•Monipuolista hoitoa vaihdevuosiin erikoistuneilta ammattilaisilta.

•GYNEKOLOGISIIN ELI KOKONAISVALTAISIIN HOITOPAKETTEIHIMME kuuluu aina gynekologin vastaanotot ja niiden lisäksi valitun ammattilaisen (ravitsemusterapeutti, kuntovalmentaja, lantionpohjan fysioterapeutti, elämäntapavalmentaja, seksuaaliterapeutti) ohjausta ja valmennusta.

•HYVINVOINTIPAKETTIMME tarjoavat ravitsemusohjausta, kuntovalmennusta, lantionpohjan fysioterapiaa, seksuaalineuvontaa sekä vaihdevuosivalmennusta.

Molempia hoitopaketteja voidaan valita sekä yksilövalmennuksena että ryhmävalmennuksena.

Näin BetterMeno toimii

Aloita

Varaa esittely, ja saat meiltä yrityksenne tarpeisiin perustuvan tarjouksen.

Työntekijät mukaan

Kutsumme työntekijäsi tekemään WHQ Vaihdevuosi-kartoituksen ja BetterMeno hyvinvointikartoituksen ja tuemme heitä joka hetkessä.

Seuraa työntekijöidesi hyvinvointia

Autamme sinua ymmärtämään työntekijöidesi hyvinvointia syvällisesti BetterMenon ryhmätason raporteilla.

Ota yhteyttä

Puhelimitse – 020 155 1590

tai sähköpostitse info@bettermeno.com

[ff id=”1″]