Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä tarkoitamme, kun puhumme kokonaisvaltaisesta vaihdevuosihoidosta? Mitä on kokonaisvaltaisuus?

a. Vaihdevuodet vaikuttavat elämään kokonaisvaltaisesti. Estrogeeni vaikuttaa elimistössä lähes kaikissa kudoksissa. Sen vuoksi estrogeenin puutteesta johtuvat oireet voivat olla niin monimuotoisia. Vaihdevuosioireet häiritsevät monilla sekä unta että päivällä työelämää ja vapaa-aikaa. Väsymys voi edesauttaa oireiden pahenemista. Kun oireet haittaavat elämää, ne vaikuttavat kotona ja töissä. Oireet vaikuttavat negatiivisesti terveyteen, hyvinvointiin, omanarvontuntoon, seksielämään ja sosiaalisiin tilanteisiin osallistumiseen.

Tekemämme pienen verkkokyselyn mukaan

 1. Suomessa 13 % naisista on lopettanut tai harkitsee töiden lopettamista vaihdevuosien takia
 2. 22 % kokee itsensä riittämättömiksi
 3. 25 % mukaan vaihdevuosilla on ollut valtavan kielteinen vaikutus omaan hyvinvointiin
 4. Vaihdevuodet vaikuttavat merkittävästi myös muihin elämän osa-alueisiin, kuten osallistuminen sosiaalisiin tapahtumiin (15 %), osallistuminen fyysiseen toimintaan (15 %), seksielämään (22 %) ja suhteisiin puolisoon ja perheeseen.

b. Hoidonkin tulee tällöin olla kokonaisvaltaista ja ottaa huomioon mihin kaikkeen vaihdevuosioireet vaikuttavat. Moniammatillinen tiimimme, johon kuuluu gynekologi, kätilö, ravitsemusasiantuntija, kuntovalmentaja, seksuaalineuvoja ja elämäntapavalmentaja, voi auttaa helpottamaan oireita ja voimaan paremmin.

c. Kun asiakas tulee klinikalle, selvitetään vaihdevuosien yksilölliset vaikutukset hänen elämäänsä. Oirekuvan mukaan asiakas saa yksilöllistä hoitoa ja valmennusta elämän eri osa-alueilla.

2. Miksi asiakkaan pitäisi valita meidät? Mitä eroa on meillä ja muilla klinikoilla tai lääkäriasemilla?

a. Vastaanotollemme pääsee mistäpäin suomea vain, helposti omasta kodista. Edellytyksenä vain toimiva nettiyhteys ja sopiva yhteydenottoväline.

b. Koko hoitotiimimme on motivoitunutta ja koulutettu erityisesti tuntemaan vaihdevuosien ominaispiirteitä. Kaikki tiimin ammattilaiset ovat käyneet johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen.

c. Asiakkaan valitessa kokonaisvaltaisen hoidon, hoitotiimi toimii yhdessä asiakkaan parhaaksi.

d. Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisen vaihdevuosihoitosuunnitelman yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Hoitosuunnitelma perustuu laaja-alaisesti uusimpaan tutkimustietoon vaihdevuosista. Hoitosuunnitelmasta vastaa gynekologi Leena Väisälä. Sen on tarkastanut myös yksi Suomen johtavista vaihdevuositutkijoista, dos. Hanna Savolainen-Peltonen.

3. Miksi vaihdevuosihoito maksaa?

a. Suomessa vaihdevuosia hoidetaan terveyskeskuksissa yleislääkärien toimesta, mutta gynekologipalvelut ovat pääosin yksityisiä. Digiklinikkamme tarjoamat palvelupaketit ovat sekä kokonaisvaltaisia että monipuolisia. Hoitoarvion tekee aina erityisesti vaihdevuosien hoitoon perehtynyt naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri.

b. Erikoislääkärijohtoinen moniammatillinen tiimimme varmistaa, että hoitomme on luotettavaa ja laadukasta.

c. Koko hoitotiimi on motivoitunutta ja koulutettu erityisesti tuntemaan vaihdevuosien ominaispiirteitä. Kaikki tiimin ammattilaiset ovat käyneet johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen. Tiimiläiset ymmärtävät vaihdevuosien vaikutuksia ja niiden aiheuttamia muutoksia elämän eri osa-alueilla, ja huomioivat nämä toteuttamassaan hoidossa ja valmennuksessa.

4. Miksi tuoda vaihdevuosiklinikka markkinoille nyt, naisilla on aina ollut vaihdevuodet. Mikä on uutta? Mitä me tuomme markkinoille?

a. Ihmiset elävät nykyään yhä pidempään. Useimmat elävät menopaussin jälkeen 30-40 vuotta, eli noin puolet tai enemmän aikuisuudestaan. Tämä on tärkeää aikaa sekä työuran että laajemminkin elämän laatua ajatellen.

b. Tutkimusten mukaan runsaat 10 % henkilöistä, joilla on vaihdevuosioireita, harkitsee töistä pois jäämistä tai on jäänyt pois töistä oireiden takia. Vaihdevuodet vaikuttavat siis myös yksilötason lisäksi yhteiskunnallisesti.

c. Edelleenkin vaihdevuosista ja vaihdevuosioireista puhuminen on vaikeaa, sekä henkilöille itselleen että yhteiskunnallisesti. Naisten terveyteen keskittynyt terveysteknologia on kasvanut merkittävästi viimeisten vuosien aikana, mutta kehittäminen on keskittynyt hedelmällisyyden ja raskauden hoitoon. Kuitenkin hiljattain on alkanut ilmestyä enemmän vaihdevuosiin keskittyvää kehittämistä. Metoo ja muut vastaavat kampanjat ovat helpottaneet keskustelua aiemmin vaikeista asioista.

d. Etäpalvelu on nykyaikainen ja helppo vaihtoehto.

e. Vaihdevuosihoito kuuluu kaikille. Toivomme että esimerkkimme myötä yhä useampi saa tarvitsemaansa apua.

5. Keitä kuuluu hoitotiimiin?

a. Erikoislääkärijohtoinen moniammatillinen tiimimme koostuu gynekologeista, kätilöistä, ravitsemusasiantuntijasta, kuntovalmentajasta, seksuaalineuvojasta ja elämäntapavalmentajasta.

b. Tutustu hoitotiimin jäseniin: https://bettermeno.com/tiimi/

6. Miten järjestämme vastaanoton, miten hoito tapahtuu?

a. Tarjoamme hoitoa täysin etänä videovastaanoton sekä viestipalvelun välityksellä.

b. Käytössämme on PatientSky asiakastieto- ja etävastaanottopalveluohjelmisto.

c. Asiakkaat käyttävät Patientsky-mobiilisovellusta, jossa on vahvistettu tunnistautuminen. Mobiilisovelluksen avulla asiakas voi varata aikoja, osallistua videovastaanotolle ja viestitellä hoitotiimimme kanssa.

d. Gynekologille on tärkeää ymmärtää, missä vaiheessa vaihdevuosia tai esivaihdevuosia asiakas on, sillä eri vaiheissa voidaan käyttää hieman erityyppisiä hoitoja. Tämän selvityksen jälkeen käydään läpi erilaiset hoitomuodot seikkaperäisesti. Tiedon saamisen jälkeen asiakkaalla on parempi mahdollisuus valita sinulle sopivin hoitomuoto. Estrogeenihoito on vaikeiden vaihdevuosioireiden tutkitusti tehokkain hoito. Joskus se ei kuitenkaan sovi ja päädytään johonkin toiseen lääkitykseen tai oireet ovat niin vähäiset, että lähdetään kokeilemaan pelkän elämäntapamuutoksen vaikutusta oireisiin. Gynekologi käy läpi hoitojen hyödyt ja riskit sekä
toteutuksen.

e. Ennen hoitoa asiakas täyttää WHQ (Womens Health Questionnaire) vaihdevuosi-alkukartoituskyselyn, minkä mukaan hänelle suositellaan hoitoa. Hoitopolku kulkee asiakkaan valitseman hoidon mukaan.

f. Valitsimme ohjelmistoksi PatientSkyn koska se on moderni etähoitopalveluratkaisu. Valintaan vaikutti eniten se, että saamme yhdestä ja samasta ohjelmistosta sekä Kantarekisteripalvelut että etävastaanottopalvelut.

g. PatientSky on Norjan kahdesta perusterveydenhuollon etävastaanottojärjestelmästä toinen. Sillä on Norjassa noin kaksi miljoonaa käyttäjää.

h. Lisäksi on tärkeää, että ohjelmisto mahdollistaa tietoturvatun etävastaanoton videovälitteisesti sekä asiakasviestinnän ammattilaisen kanssa. Lopuksi on optimaalista, että ratkaisu sisältää myös mobiilisovelluksen, jota asiakkaat voivat käyttää helposti ja nopeasti.

7. Miksi perustimme vaihdevuosien oireisiin erikoistuneen klinikan?

a. Vaihdevuosioireiset eivät useinkaan saa riittävästi monipuolista apua oireisiinsa. Haluamme luoda uutta ja normalisoida vaihdevuosista puhumisen siihen liittyvien myyttien murtamisella. Vaihdevuodet eivät ole mummotauti eikä elämän loppu. Vaihdevuosi-ikäinen on usein uransa ja elämänsä huipulla. Kokonaisvaltainen vaihdevuosioireiden hoito takaa sen, että siellä huipulla myös pysytään.

b. Koska vaihdevuosioireet voivat vaikuttaa niin monella tavalla elämään ja vointiin, on ymmärrettävää, että avun etsiminen monesta paikasta on turhauttavaa. Halusimme koota kokonaisvaltaisen hoidon yhteen paikkaan ja helpottaa näin avun saamista.

c. Halusimme myös mahdollistaa mahdollisimman hyvän ja yksilöidyn vaihdevuosioireiden hoidon kaikille suomalaisille vaihdevuosioireista kärsiville, riippumatta siitä onko matka muiden palveluiden luo lyhyt vai pitkä. Meidän palvelumme kulkevat aina mukana.

8. Kuinka turvallinen infrastruktuurimme on?

a. PatientSkyn asiakastieto- ja etävastaanotto-ohjelmiston tietoturva on huipputasoa. Ohjelmisto on suunniteltu ja toteutettu hyvinvointi- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön huomioiden erityisesti toimialan kriittisten palveluiden vaatiman tietoturvatason. Kaikki tiedot ovat tallennettuina PatientSkyn omassa pilvipalvelussa, jonka datacenterit sijaitsevat Pohjoismaissa.

9. Asun talvet ulkomailla, voinko käyttää BetterMenon palveluita ulkomailta käsin?

a. Kyllä voit! Palvelumme on täysin digitaalinen ja on myös ulkosuomalaisten käytössä. Vastaanotoille ja valmennuksiin voit osallistua mistä vain toimivan nettiyhteyden päästä. Mikäli reseptiä tarvitaan, toimii sähköinen resepti tällä hetkellä vain Suomessa (lisäksi Kroatiassa, suuressa osaa Viron apteekkeja, ja Portugalin Portassa yhdessä apteekissa). Toistaiseksi paperinen EU-resepti ei ole BetterMenossa mahdollinen.

10. Kenelle etävastaanotto sopii?

a. Gynekologin etävastaanotto sopii hienosti vaihdevuosioireiden kartoitukseen ja seurantaa.  Esimerkiksi hormonihoidon suunnittelu ja toteutus, eivät vaadi gynekologista tutkimusta, joten ne sujuvat hyvin etävastaanotolla. Jos sinulla on selvittämätöntä veristä vuotoa, kutinaa, kirvelyä tai muita gynekologisia vaivoja, suosittelemme että hakeudut ensin lääkärin lähivastaanotolle. Samoin ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle, jos haastattelun tai hoidon aikana ilmenee uuden tutkimusta tai hoitoa vaativan sairauden oireita tai hoidontarvetta. Lääkäreillämme on myös mahdollisuus tehdä lähete erikoissairaanhoitoon, jos sellaiseen ilmenisi tarvetta.

b. Lantionpohjan etäfysioterapiaan voi hakeutua missä vain ikävaiheessa. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Yleisimpiä syitä hakeutua lantionpohjan fysioterapiaan ovat seuraavanlaiset oireet:  

 • virtsan ja ulosteen toistuva karkailu 
 • tiheä virtsaamistarve  
 • ylijännittyneet lantionpohjan lihakset 
 • tunnottomuus lantionpohjassa 
 • lantion- ja alaselän alueen kivut 
 • yhdyntäkivut tai muut seksiin liittyvät kivut 
 • vulvodynia ja endometrioosi 
 • ummetus 

11. Miten etävastaanotto käytännössä tapahtuu? 

a. Kaikkien etävastaanottojen tärkein ja ensimmäinen työkalu on haastattelu. Ennen vastaanottoa toivomme, että asiakas täyttää terveysselvityksen ja vaihdevuosikartoituskyselyn, jotta vastaanotolla aika voidaan käyttää asiakkaan yksilöllisen hoidon suunnitteluun.

b.Etävastaanotolla fysioterapeutin tärkein työkalu on haastattelu. Lantionpohjan fysioterapeutti haastattelee oireista ja niiden vaikutuksista arkeen. Virtsankarkailuvaivoissa on tärkeää selvittää, millaisissa tilanteissa virtsa karkailee. Lantionpohjan fysioterapeutin etävastaanotolla puhutaan myös rakon ja suolen toiminnasta, mahdollisista lantionpohjan alueen kiputiloista, synnytyksistä ja hengittämisestä. Lisäksi fysioterapeutti kartoittaa muita tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja harjoittelutaustaa. Oireiden selvittelyssä fysioterapeutti voi käyttää erilaisia oirekyselyitä tai pyytää pitämään virtsaamispäiväkirjaa.

12. Hormonikorvaushoito ei ole minulle mahdollista käyttää, voitteko auttaa minua vaihdevuosioireiden hoidossa siitä huolimatta?

a. Vaikka hormonikorvaushoito onkin tehokkain keino lievittää vaihdevuosioireita, ei se kaikille sovi, eivätkä kaikki halua käyttää hormonihoitoa. On monia muitakin keinoja helpottaa oloa. BetterMenon gynekologi esittelee muut lääkkeelliset vaihtoehdot vaihdevuosioireiden hoitoon. 

b. Lisäksi voit hyödyntää moniammatillisen klinikkamme muita palveluja: elämäntapavalmennusta, ravitsemusasiantuntijaa, kuntovalmentajaa ja seksuaalineuvojaa. Joten vastauksemme on kyllä, voimme auttaa sinua ja olet tervetullut klinikallemme! 

13. Kuinka varaan ajan?

Ajanvaraukset tehdään PatietSky-mobiilisovelluksessa, siellä voit tehdä ajanvarauksen milloin vain. Ajanvaraus tehdään palvelun oston jälkeen. 

PatientSkyn mobiilisovellus tukee sekä iOS– että Android-käyttöjärjestelmiä. Sovellus löytyy seuraavilla kielillä: suomi, ruotsi ja englanti.

Miten sovellus ladataan käyttöön: 

Klikkaa oman sovelluskauppasi sanan kohdalta:  

Valitse ja asenna sovellus. 

Kun lataus on valmis, sovelluksen voi avata.

14. Onnistuuko vastaanotto toteuttaa puheluna? 

BetterMenon kaikki vastaanotot toteutetaan PatientSky-mobiilisovelluksen kautta videoyhteydellä, jolloin voimme varmistaa potilastietoturvan. Puheluina voi hoitaa asiakaspalvelun ja -neuvonnan asioita, myös anonyymisti.

15. Voinko saada reseptin hormonikorvaushoitoon?

Lääkäri haastattelee Sinut videovastaanotolla huolellisesti ja jos hormonikorvaushoidolle on tarvetta eikä sen aloitukselle ole estettä, voit saada reseptin ja ohjeet hormonikorvaushoitoon.

16. Saanko Kela-korvauksen?

Hinta ennen Kela-korvausta kerrotaan palvelun kohdalla. Huomaathan, että kaikista palveluista ei ole mahdollista saada Kela-korvausta tai Kela-korvaus voi olla mahdollista saada vain lääkärin lähetteellä. 

 • Lähetä kuva Kela kortistasi Patientsky sovelluksen viestitoiminnolla asioinnin helpottamiseksi ja Kelan suorakorvausten saamiseksi.

17. Voinko saada testosteronihoitoa?

Naisille ei ole rekisteröityä lääkevalmistetta, joka sisältäisi testosteronia. Ainoa tilanne, jossa voidaan harkita testosteronihoitoa, on seksuaalinen haluttomuushäiriö, jossa muut keinot eivät ole auttaneet. Tämä vaatii syvällisen haastattelun, jossa seksuaalilääketieteen asiantuntija perehtyy tilanteeseen laaja-alaisesti. BetterMenossa seksuaalilääketieteen asiantuntijan videovastaanotto kestää 60 min, jolloin voidaan keskustella myös mahdollisesta haluttomuushäiriöstä ja testosteronihoidosta.

18. Mistä saan lisää tietoa vaihdevuosista?

 1. BetterMenon sivuilla on runsaasti lisää tietoa vaihdevuosista. https://bettermeno.com/vaihdevuosista/
 2. BetterMenon vaihdevuosivalmennus PERUSPILARIT on mainio tapa lisätä tietouttaan vaihdevuosista. Sopii hyvin myös pre-menopausaalisille eli esivaihdevuosissa oleville! https://bettermeno.com/tuote/peruspilarit-vaihdevuosissa-elamantapavalmennus/

19. Kuinka kauan vastaanotto kestää?

Vastaanottoaikamme vaihtelevat 20- 60 min välillä seuraavasti

a. 20 min aikoja ovat gynekologin jatkokäynti, joka nimensä mukaisesti on tarkoitettu ko. erikoislääkärin tutuille ja jo aiemmin käyneille asiakkaille. Lisäksi vaihdevuosihoitajan videovastaanotot ovat 20 min pituisia

b. 30 min aikoja ovat kaikki tutustumiskäynnit eri ammattilaisille

c. 45 min kestää seksuaalineuvonnan videovastaanotot, lantionpohjanfysioterapeutin ensikäynnit, kuntovalmennuksen ja ravitsemusohjauksen pidemmät jatkokäynnit (näiden aikojen varaamiseen saat aina ohjeet ammattilaiselta edellisen käynnin yhteydessä) 

d. 60 min on aina seksuaalilääketieteen videovastaanotot. Lisäksi ensikäynnit kuntovalmentajan, ravitsemusasiantuntijan tai vaihdevuosivalmentajan videovastaanotoilla. 

20. Kuinka kauan kestää, että hormonikorvaushoito alkaa vaikuttaa?

Estrogeenihoidon vaikutukset tulevat esiin jo ensimmäisinä käyttöviikkoina.

21. Kuinka paljon hoidot maksavat?

Lasku muodostuu asiantuntijan palkkiosta, hinnaston mukaisesta etäklinikkamaksusta sekä Kanta-maksusta, joka kattaa kansallisen potilasarkiston ja e-reseptin kustannukset. Löydät kaikki palvelut ja hinnat verkkokaupasta: linkki

a.Hoitopaketit alk. 271,6 €
b. Yksittäiset lääkärin vastaanotot alk. 112,9 €
c. Ravitsemusohjaus alk. 108,9 €
d. Seksuaalineuvonta alk. 108,9 €
e. Kuntovalmennus alk. 108,9 €
f. Elämäntapavalmennus alk. 168,9 €

22. Miten perun ajan?

Varatun ajan voi perua veloituksetta 24 tuntia ennen vastaanottoajan alkua PatientSky-mobiilisovelluksen kautta. Puhelimitse varatun ajan voi siirtää tai perua arkisin klo 9-14 numerossa 020 155 1595.

Käyttämättömästä ajasta veloitetaan normaalitaksan mukainen hinta ja liian myöhään perutusta ajasta veloitetaan 50 % normaalitaksan mukaisesta hinnasta. 

23. Miten annan palautetta?

Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta ja kehitysideoista. Kysymme palautetta usein jo vastaanotoilla, mutta sen lisäksi sitä voi laittaa meille s-postilla info@bettermeno.fi.  

Yritykseen liittyvää palautetta ottaa mielellään vastaan toimitusjohtajamme Minna Wahlberg  etunimi.sukunimi@bettermeno.com. Hoitoon liittyvää palautetta voi lähettää johtavalle lääkärille Leena Väisälälle etunimi.sukunimi@bettermeno.com

Nettisivuillamme on myös palautelomake, jonka voit täyttää: https://bettermeno.com/yhteystiedot/

24. Miksi minun täytyy maksaa kantamaksu?

Lasku muodostuu asiantuntijan palkkiosta, hinnaston mukaisesta etäklinikkamaksusta sekä Kanta-maksusta, joka kattaa kansallisen potilasarkiston ja e-reseptin kustannukset.

25. Millä voin maksaa?

Valitse ja osta hoitopalvelu BetterMenon verkkokaupassa. 

Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto, Fellow Lasku ja Fellow Yrityslasku. 

Mikäli haluat, voimme myös laskuttaa palvelusta, jolloin hintaan lisätään 10 e laskutuslisä.

Meillä käy ePassin ja Smartumin liikuntaedut, ePassin hyvinvointietu ja Smartumin hierontaetu. 

ePassin hyvinvointiedulla ja Smartumin hierontaedulla voi maksaa fysioterapiaa. EPassin hyvinvointiedulla voi maksaa myös gynekologisia hoitoja. Varmista työnantajaltasi, voitko käyttää hierontaetuasi fysioterapiaan. 

ePassin ja Smartumin liikuntaeduilla voi maksaa kuntovalmennuksia kuten 

• kuntovalmentajan ensi- ja jatkovastaanotot 

• Kuntovalmennus 3 kk: Fyysiset kivut pois ja lisää energiaa 

Tarkista mihin etusi käy! 

Sekä ePassi että Smartum näkyvät verkkokaupassa kassalla maksaessasi. Smartumilla voit maksaa osan palvelusta ja loput valitsemallasi maksutavalla. ePassilla maksaessasi varmista että ePassi-saldoa on koko tilauksen summa. Voit ladata saldoa omalla rahalla, jotta se kattaa koko tilauksen summan. Tämä tulee kuitenkin tehdä ennen kuin maksu tehdään verkkokaupassa.

26. Miten saan yhteyttää lääkäriin, hoitotiimiin, kun on kysyttävää hoidosta?

PatietSky-mobiilisovelluksin kautta voit jättää hoitotiimille viestin 24/7. Vastaamme viesteihin 1-2 työpäivän aikana. 

27. Teillä on erilaisia hoitopaketteja sekä yksittäisiä palveluita. Mitä eroa näillä on ja kuinka tiedän, mikä paketti sopii minulle parhaiten?

a. GYNEKOLOGISIIN ELI KOKONAISVALTAISIIN HOITOPAKETTEIHIMME kuuluu aina gynekologin vastaanotot ja niiden lisäksi ravitsemusasiantuntijan ja/tai kuntovalmentajan ohjausta ja valmennusta sekä vaihdevuosihoitajan seurantavastaanotot.

b. YKSITTÄISET VASTAANOTOT sopivat sinulle, joka haluat varata yksittäisen ajan gynekologille, vaihdevuosihoitajalle tai vaihdevuosiin erikoistuneelle ravitsemusasiantuntijalle.

c. MUUT HOITOPAKETTIMME ELI HYVINVOINTIPAKETTIMME tarjoavat ravitsemusohjausta, kuntovalmennusta, lantionpohjan fysioterapiaa, seksuaalineuvontaa sekä vaihdevuosivalmennusta.

d. Löydä sinulle sopiva hoito ja tuki eri vaihdevuosioireisiin ja -vaiheisiin. Mikäli olet epävarma mitä tarvitset, vaihdevuosihoitajamme auttavat sinua valitsemaan sopivan hoidon ja tuen. Chattaile tai soita numeroon 020 155 1595 arkisin klo 9-14.

28. Mitä jos videovastaanotto ei onnistu tai keskeytyy teknisten ongelmien johdosta?

Mikäli videovastaanotto ei onnistu tai keskeytyy teknisten ongelmien johdosta, voidaan vastaanotto toteuttaa puheluna, jos se sopii asiakkaalle. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tulla uudelle videovastaanotolle veloituksetta. Hoitava ammattilainen huolehtii asiasta yhdessä vaihdevuosihoitajan kanssa.

29. Mitä jos vaihdevuosiryhmävalmennus on täynnä ja olen jo maksanut palvelun?

Ole yhteydessä BetterMenon asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@bettermeno.com). Palautamme rahat, mikäli et pääse osallistumaan vaihdevuosiryhmävalmennukseen. Järjestämme uuden kurssin, mikäli osallistujia on riittävästi ja voit osallistua siihen, mikäli se sopii aikatauluusi.

30. Mihin verikokeita tarvitaan?

Suosittelemme hoitosi alkuun laboratoriokokeita, jotta voimme selvittää kattavasti terveydentilasi ja tehdä mahdollisimman hyvän hoitosuunnitelman. 

Vaihdevuosioireiden diagnosointi on yleensä lääkärille helppoa, mutta vastaavia oireita esiintyy myös erilaisten sairauksien oireina. Tärkeimmät erotusdiagnostiikassa huomioitavat sairaudet ovat uniapnea ja kilpirauhasen toimintahäiriö. Myös jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa sivuoireena esimerkiksi hikoilua. Tällaisia ovat esimerkiksi useat mielialalääkkeet. Lisätietoa tilanteeseen voidaan saada laboratoriokokeista. Asiakkaille suositellaan Puhti-laboratorion peruspakettia. Laboratoriokokeita suositellaan erityisesti, jos asiakas on tulossa ravitsemusasiantuntijalle, jotta nähdään esimerkiksi lipidit ja mahdolliset matala-asteisen tulehduksen merkit. 

31. Miten verikokeet otetaan?

Voit hankkia laboratoriokokeet yhteistyökumppanimme Puhdin kautta. Käytä koodia bmperus ja saat 10 % alennuksen Puhdin terveystarkastuspaketista. Tilaa laboratoriopaketti täältä:

https://www.puhti.fi/tuote/puhti-terveystarkastus/

Kokeiden tulokset tulevat sinulle Puhti palveluun. Voit lähettää ne meille Patientsky-sovelluksen kautta pdf:nä tai kuvatiedostona.

Sovelluksen lataamisen ja siihen sisäänkirjautumisen jälkeen pääset varaamaan ensimmäisen ajan gynekologin vastaanotolle. Jos käyt laboratoriokokeissa, varaa aika siten, että kokeiden tulokset ovat valmistuneet.