
Usein kysytyt kysymykset
LISÄTIETOA BETTERMENOSTA
1. Miksi perustimme vaihdevuosien oireisiin erikoistuneen klinikan?
a. Vaihdevuosioireiset eivät useinkaan saa riittävästi monipuolista apua oireisiinsa. Haluamme luoda uutta ja normalisoida vaihdevuosista puhumisen siihen liittyvien myyttien murtamisella. Vaihdevuodet eivät ole mummotauti eikä elämän loppu. Vaihdevuosi-ikäinen on usein uransa ja elämänsä huipulla. Kokonaisvaltainen vaihdevuosioireiden hoito takaa sen, että siellä huipulla myös pysytään.
b. Koska vaihdevuosioireet voivat vaikuttaa niin monella tavalla elämään ja vointiin, on ymmärrettävää, että avun etsiminen monesta paikasta on turhauttavaa. Halusimme koota kokonaisvaltaisen hoidon yhteen paikkaan ja helpottaa näin avun saamista.
c. Halusimme myös mahdollistaa mahdollisimman hyvän ja yksilöidyn vaihdevuosioireiden hoidon kaikille suomalaisille vaihdevuosioireista kärsiville, riippumatta siitä missäpäin Suomea asuu ja vaikuttaa. Meidän palvelumme ovat siellä missä sinä olet.
2. Mitä tarkoittaa konaisvaltainen vaihdevuosihoito? Mitä on kokonaisvaltaisuus?
a. Vaihdevuodet vaikuttavat elämään kokonaisvaltaisesti. Estrogeeni vaikuttaa elimistössä lähes kaikissa kudoksissa. Sen vuoksi estrogeenin puutteesta johtuvat oireet voivat olla niin monimuotoisia. Vaihdevuosioireet häiritsevät monilla sekä unta että päivällä työelämää ja vapaa-aikaa. Väsymys voi edesauttaa oireiden pahenemista. Kun oireet haittaavat elämää, ne vaikuttavat kotona ja töissä. Oireet vaikuttavat negatiivisesti terveyteen, hyvinvointiin, omanarvontuntoon, seksielämään ja sosiaalisiin tilanteisiin osallistumiseen.
Tekemämme pienen verkkokyselyn mukaan
- Suomessa 13 % naisista on lopettanut tai harkitsee töiden lopettamista vaihdevuosien takia
- 22 % kokee itsensä riittämättömiksi
- 25 % mukaan vaihdevuosilla on ollut valtavan kielteinen vaikutus omaan hyvinvointiin
- Vaihdevuodet vaikuttavat merkittävästi myös muihin elämän osa-alueisiin, kuten osallistuminen sosiaalisiin tapahtumiin (15 %), osallistuminen fyysiseen toimintaan (15 %), seksielämään (22 %) ja suhteisiin puolisoon ja perheeseen.
b. Hoidonkin tulee tällöin olla kokonaisvaltaista ja ottaa huomioon mihin kaikkeen vaihdevuosioireet vaikuttavat. Moniammatillinen tiimimme, johon kuuluu gynekologi, ravitsemusasiantuntija, kuntovalmentaja, seksuaalineuvoja ja elämäntapavalmentaja, voi auttaa helpottamaan oireitasi ja voimaan paremmin.
c. Kun tulet klinikalle, selvitetään vaihdevuosien yksilölliset vaikutukset sinun elämääsi. Oirekuvan mukaan saat yksilöllistä hoitoa ja valmennusta elämän eri osa-alueilla.
3. Miksi valita meidät? Mitä eroa on meillä ja muilla klinikoilla tai lääkäriasemilla?
a. Vastaanotollemme pääsee mistäpäin Suomea vain, helposti omasta kodista. Edellytyksenä vain toimiva nettiyhteys ja sopiva yhteydenottoväline.
b. Koko hoitotiimimme on motivoitunutta ja koulutettu erityisesti tuntemaan vaihdevuosien ominaispiirteitä. Kaikki tiimin ammattilaiset ovat käyneet johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen.
c. Valitessasi kokonaisvaltaisen hoidon, hoitotiimi toimii yhdessä sinun parhaaksi.
d. Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisen vaihdevuosihoitosuunnitelman yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Hoitosuunnitelma perustuu laaja-alaisesti uusimpaan tutkimustietoon vaihdevuosista. Hoitosuunnitelmasta vastaa gynekologi Leena Väisälä. Sen on tarkastanut myös yksi Suomen johtavista vaihdevuositutkijoista, dos. Hanna Savolainen-Peltonen.
4. Keitä asiantuntijoita kuuluu hoitotiimiin?
a. Erikoislääkärijohtoinen moniammatillinen tiimimme koostuu gynekologeista, kätilöistä, ravitsemusasiantuntijasta, kuntovalmentajasta, seksuaalineuvojasta ja elämäntapavalmentajasta.
b. Tutustu hoitotiimin jäseniin: https://bettermeno.com/tiimi/
MITEN BETTERMENO TOIMII?
5. Miten BetterMeno toimii eli mitä sinun tulee tehdä seuraavaksi hoitoon tullaksesi?
a. Valitse ja maksa hoitopalvelu BetterMenon verkkokaupassa.
b. Ajan varaaminen ja peruuttaminen tapahtuu täältä.
c. Saat ajanvarausvahvistuksen yhteydessä linkin Viivi-videotapaamiseen.
d. Ajanvarauksen ja verkkokaupan tilausvahvistuksen jälkeen lähetämme sinulle sinulle NordHealth Connect palvelusta seuraavat lomakkeet täytettäväksi: vaihdevuosikartoitus (WHQ), terveysselvitys ja potilastietojen luovutuslomake. Käythän täyttämässä lomakkeet hyvissä ajoin ennen vastaanotolle tuloa niin asiantuntija voi tutustua niihin etukäteen ja teille jää vastaanotolla aikaa tärkeään keskusteluun voinnistasi.
6. Kuinka varaan ajan?
Ajan voit varata suoraan täältä tai laittamalla viestiä asiakaspalvelu@bettermeno.com (vain osa ajoista avoinna verkkoajanvaraukselle).
7. Miten perun ajan?
Varatun ajan voi perua veloituksetta 24 tuntia ennen vastaanottoajan alkua varausvahvistuksen mukana tulleen sähköpostilinkin kautta. Voit myös tehdä peruutuksen soittamalla numeroon 020 155 1590 arkisin klo 9-17. Käyttämättömästä ajasta veloitetaan normaalitaksan mukainen hinta ja liian myöhään perutusta ajasta veloitetaan 50 % normaalitaksan mukaisesta hinnasta.
8. Miten järjestämme vastaanoton, miten hoito tapahtuu?
a. Ennen vastaanottoa toivomme, että täytät terveysselvityksen ja WHQ vaihdevuosikartoituskyselyn (Womens Health Questionnaire), jotta vastaanotolla aika voidaan käyttää sinun yksilöllisen hoitosi suunnitteluun.
b. Gynekologille on tärkeää ymmärtää, missä vaiheessa vaihdevuosia tai esivaihdevuosia asiakas on, sillä eri vaiheissa voidaan käyttää hieman erityyppisiä hoitoja. Tämän selvityksen jälkeen käydään läpi erilaiset hoitomuodot seikkaperäisesti. Tiedon saamisen jälkeen asiakkaalla on parempi mahdollisuus valita sinulle sopivin hoitomuoto. Estrogeenihoito on vaikeiden vaihdevuosioireiden tutkitusti tehokkain hoito. Joskus se ei kuitenkaan sovi ja päädytään johonkin toiseen lääkitykseen tai oireet ovat niin vähäiset, että lähdetään kokeilemaan pelkän elämäntapamuutoksen vaikutusta oireisiin. Gynekologi käy läpi hoitojen hyödyt ja riskit sekä
toteutuksen.
c. Etävastaanotolla fysioterapeutin tärkein työkalu on haastattelu. Lantionpohjan fysioterapeutti haastattelee oireista ja niiden vaikutuksista arkeen. Virtsankarkailuvaivoissa on tärkeää selvittää, millaisissa tilanteissa virtsa karkailee. Lantionpohjan fysioterapeutin etävastaanotolla puhutaan myös rakon ja suolen toiminnasta, mahdollisista lantionpohjan alueen kiputiloista, synnytyksistä ja hengittämisestä. Lisäksi fysioterapeutti kartoittaa muita tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja harjoittelutaustaa. Oireiden selvittelyssä fysioterapeutti voi käyttää erilaisia oirekyselyitä tai pyytää pitämään virtsaamispäiväkirjaa.
9. Kenelle etävastaanotto sopii?
a. Etäpalvelu on nykyaikainen ja helppo vaihtoehto. Etävastaanotolla tapaat asiantuntijan turvallisen videoyhteyden välityksellä ja voidaan hoitaa vaihdevuosioireita kokonaisvaltaisesti: gynekologiset hoidot, ravitsemusohjaus, kuntovalmennus, fysioterapia, elämäntapavalmennus ja seksuaalineuvonta.
b. Gynekologin etävastaanotto sopii hienosti vaihdevuosioireiden kartoitukseen ja seurantaa. Esimerkiksi hormonihoidon suunnittelu ja toteutus, eivät vaadi gynekologista tutkimusta, joten ne sujuvat hyvin etävastaanotolla. Jos sinulla on selvittämätöntä veristä vuotoa, kutinaa, kirvelyä tai muita gynekologisia vaivoja, suosittelemme että hakeudut ensin lääkärin lähivastaanotolle. Samoin ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle, jos haastattelun tai hoidon aikana ilmenee uuden tutkimusta tai hoitoa vaativan sairauden oireita tai hoidontarvetta. Lääkäreillämme on myös mahdollisuus tehdä lähete erikoissairaanhoitoon, jos sellaiseen ilmenisi tarvetta.
b. Lantionpohjan etäfysioterapiaan voi hakeutua missä vain ikävaiheessa. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Etävastaanotolla voi tehdä yhdessä harjoitteita ja kuntoutusta fysioterapeutin opastuksella sekä saat kotiin Yleisimpiä syitä hakeutua lantionpohjan fysioterapiaan ovat seuraavanlaiset oireet:
- virtsan ja ulosteen toistuva karkailu
- tiheä virtsaamistarve
- ylijännittyneet lantionpohjan lihakset
- tunnottomuus lantionpohjassa
- lantion- ja alaselän alueen kivut
- yhdyntäkivut tai muut seksiin liittyvät kivut
- vulvodynia ja endometrioosi
- ummetus
10. Miten etävastaanotto käytännössä tapahtuu?
a. Tarjoamme hoitoa täysin etänä videovastaanoton sekä viestipalvelun välityksellä. Käytössämme on Viivi videovastaanottopalvelu ja NordHealth Connect viestipalvelu.
b. Etävastaanotolle voit osallistua miltä tahansa päätelaitteelta; tietokoneella, mobiililla tai tabletilla. Tarvitset vain toimivan netti- tai datayhteyden sekä kameran ja mikrofonin.
c. Etävastaanotto toimii suosituimmilla selaimilla, kuten Google Chrome, Firefox ja Safari* (videoneuvottelu tukee vain uusinta Safaria (Safari 11). Käytäthän aina uusimpia, tietoturvallisimpia versioita näistä selaimista.
d. Osallistuminen etävastaanotolle:
1. Aloita etävastaanotto klikkaamalla varausvahvistuksessa (sähköposti tai tekstiviesti) saamaasi Viivi-linkkiä.
2. Mikäli selaimesi kysyy sallitaanko kameran ja mikrofonin käyttö, vastaa “kyllä”.
3. Kirjoita oma nimesi ja liity tapaamiseen valitsemalla “aloita”.
4. Etävastaanotto alkaa: Videoyhteys alkaa vasta, kun sekä sinä että asiantuntija olette molemmat liittyneet tapaamiseen. Kun videoyhteys on auki, voit keskustella terapeutin kanssa videon välityksellä tai kirjoittaa viestejä chat-keskustelussa.
5. Alareunasta löydät toimintopainikkeet, joilla voit hallita kameraa ja mikrofonia sekä käyttää chattia ja lopettaa puhelun.
Videokamera: Kameran sulkeminen
Mikrofoni: Mikrofonin mykistäminen
Punainen luuri: Etävastaanoton lopettaminen
6. Voit lopettaa videopuhelun painamalla punaista luuria.
e. Vastaanotosta teemme merkinnän potilaskertomukseen, joka siirtyy kansalliseen arkistoon ja on luettavissa muissa terveydenhuollon yksiköissä.
11. Mitä jos videovastaanotto ei käynnisty älypuhelimella?
a. Tarkista laitteesi asetukset tai määrittelyt. Tarkista ensimmäisenä, ettei kamera tai mikrofoni ole estetty.
b. Jos käytät Google Chrome selainta voit tarkistaa asian näin:
1) Siirry Google Chromesta asetuksiin – Sivustoasetukset. 2) Sieltä tarkista onko joko kamera tai mikrofoni kohdalla estetty – täppää sieltä lupa ja jos laite vaatii että vielä puhelimen asetuksiin annetaan lupa pääsee siitä suoraan siirtymään myös puhelimen asetuksiin.
2. Kameran asetuksista kannattaa vielä tarkistaa jos Viivi linkki näkyy, ettei tämä ole erikseen estetty.
c. Voit myös kokeilla puhelimen oman selaimen kautta pääsetkö sitä kautta suoraan ilman että tarvitsee asetuksia määritellä tai käydä hyväksymässä.
d. Joskus voi myös auttaa että kopioi Viivi linkin manuaalisesti selaimeen (ei avaa automaattisesti suoraan sähköpostista).
12. Mitä jos videovastaanotto ei onnistu tai keskeytyy teknisten ongelmien johdosta?
a. Tarkista ensin puhelimesi asetukset annettujen ohjeiden mukaan. Etävastaanotolle voit osallistua miltä tahansa päätelaitteelta; voit siis myös osallistua tietokoneellakin.
b. Mikäli videovastaanotto ei onnistu tai keskeytyy teknisten ongelmien johdosta, voidaan vastaanotto toteuttaa puheluna, jos se sopii sinulle. Vaihtoehtoisesti voit tulla uudelle videovastaanotolle veloituksetta. Hoitava ammattilainen huolehtii asiasta yhdessä vaihdevuosihoitajan kanssa.
13. Onnistuuko vastaanotto toteuttaa puheluna?
BetterMenon kaikki vastaanotot toteutetaan Viivi etävastaanotto-ohjelmiston kautta videoyhteydellä, jolloin voimme varmistaa potilastietoturvan. Puheluina voi hoitaa asiakaspalvelun ja -neuvonnan asioita, myös anonyymisti.
14. Millä voin maksaa?
Valitse ja maksa hoitopalvelu BetterMenon verkkokaupassa.
Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto, Fellow Lasku ja Fellow Yrityslasku.
Mikäli haluat, voimme myös laskuttaa palvelusta, jolloin hintaan lisätään 10 e laskutuslisä.
Meillä käy ePassin ja Smartumin liikuntaedut, ePassin hyvinvointietu ja Smartumin hierontaetu.
ePassin hyvinvointiedulla ja Smartumin hierontaedulla voi maksaa fysioterapiaa. EPassin hyvinvointiedulla voi maksaa myös gynekologisia hoitoja. Varmista työnantajaltasi, voitko käyttää hierontaetuasi fysioterapiaan.
ePassin ja Smartumin liikuntaeduilla voi maksaa kuntovalmennuksia kuten
• kuntovalmentajan ensi- ja jatkovastaanotot
• Kuntovalmennus 3 kk: Fyysiset kivut pois ja lisää energiaa
Tarkista mihin etusi käy!
Sekä ePassi että Smartum näkyvät verkkokaupassa kassalla maksaessasi. Smartumilla voit maksaa osan palvelusta ja loput valitsemallasi maksutavalla. ePassilla maksaessasi varmista että ePassi-saldoa on koko tilauksen summa. Voit ladata saldoa omalla rahalla, jotta se kattaa koko tilauksen summan. Tämä tulee kuitenkin tehdä ennen kuin maksu tehdään verkkokaupassa.
15. Saanko Kela-korvauksen?
Hinta ennen Kela-korvausta kerrotaan palvelun kohdalla. Huomaathan, että kaikista palveluista ei ole mahdollista saada Kela-korvausta tai Kela-korvaus voi olla mahdollista saada vain lääkärin lähetteellä.
16. Miksi minun täytyy maksaa kantamaksu?
Lasku muodostuu asiantuntijan palkkiosta, hinnaston mukaisesta etäklinikkamaksusta sekä Kanta-maksusta. Kantamaksu kattaa kansallisen potilasarkiston ja e-reseptin kustannukset.
17. Kuinka turvallinen infrastruktuurimme on?
a. Diarium-ohjelma kuuluu Valviran tietojärjestelmien luokittelun A-luokkaan ja se on käynyt läpi sertifiointiprosessin, jossa on todennettu Kanta-palveluihin integroituvaan tietojärjestelmään kohdistuvien olennaisten vaatimusten täyttyminen.
b. Navisec Health on terveydenalan toimijoille suunniteltu turvallinen selainpohjainen pilvipalvelu, jonka tietoliikenne on salattu SSL-salauksella. Navisec Healthin tietoturvasta huolehditaan säännöllisesti ja kattavasti mm. kolmannen osapuolen toteuttamilla tietoturva-auditoinneilla, kouluttamalla henkilökuntaa jatkuvasti tietoturvan suhteen sekä rajaamalla työntekijöiden pääsyä asiakastietoihin ja palvelimille. Asiakkaiden kirjautuminen on mahdollista valita tapahtumaan vahvan tunnistautumisen avulla. Vahva tunnistautuminen tarkoittaa henkilöllisyyden todentamista sähköisesti pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.
18. Miten annan palautetta?
Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta ja kehitysideoista. Kysymme palautetta usein jo vastaanotoilla, mutta sen lisäksi sitä voi laittaa meille s-postilla info@bettermeno.fi.
Yritykseen liittyvää palautetta ottaa mielellään vastaan toimitusjohtajamme Minna Wahlberg etunimi.sukunimi@bettermeno.com. Hoitoon liittyvää palautetta voi lähettää johtavalle lääkärille Leena Väisälälle etunimi.sukunimi@bettermeno.com
Nettisivuillamme on myös palautelomake, jonka voit täyttää: https://bettermeno.com/yhteystiedot/
BETTERMENON HOIDOT
19. Teillä on erilaisia hoitopaketteja sekä yksittäisiä palveluita. Mitä eroa näillä on ja kuinka tiedän, mikä paketti sopii minulle parhaiten?
a. GYNEKOLOGISIIN ELI KOKONAISVALTAISIIN HOITOPAKETTEIHIMME kuuluu aina gynekologin vastaanotot ja niiden lisäksi ravitsemusasiantuntijan ja/tai kuntovalmentajan ohjausta ja valmennusta sekä viestittely hoitotiimin kanssa (viestittelyn määrä riippuu valitusta hoitopaketista). Lisäksi hoitopakettiin kuuluu Peruspilarit vaihdevuosissa valmennusmoduuleja ja niihin liittyviä tehtäviä.
b. YKSITTÄISET VASTAANOTOT sopivat sinulle, joka haluat varata yksittäisen ajan gynekologille, vaihdevuosihoitajalle tai vaihdevuosiin erikoistuneelle ravitsemusasiantuntijalle.
c. MUUT HOITOPAKETTIMME ELI HYVINVOINTIPAKETTIMME tarjoavat ravitsemusohjausta, kuntovalmennusta, lantionpohjan fysioterapiaa, seksuaalineuvontaa sekä vaihdevuosivalmennusta.
d. Löydä sinulle sopiva hoito ja tuki eri vaihdevuosioireisiin ja -vaiheisiin. Mikäli olet epävarma mitä tarvitset, autamme sinua valitsemaan sopivan hoidon ja tuen. Chattaile tai soita numeroon 020 155 1595 arkisin klo 9-17.
20. Voinko saada tai uusia reseptin videovastaanotolla?
Videovastaanotolla voidaan huolellisen haastattelun jälkeen aloittaa vaihdevuosihoitoon tarkoitettu lääkitys ja saat siihen silloin reseptin/ reseptit. Vastaavan haastattelun jälkeen BetterMenon gynekologi voi uusia jo käytössä olevan vaihdevuosioireiden hoitoon tarkoitetun lääkkeen reseptin, jos lääkityksen käyttö on edelleen tarpeellista eikä käytölle ole estettä.
Jos sinulla on perussairauteen oleva lääkitys, sen reseptin uusimisen ja lääkemuutokset ohjaamme tekemään oman hoitavan lääkärin vastaanotolla.
21. Voinko saada testosteronihoitoa?
Naisille ei ole rekisteröityä lääkevalmistetta, joka sisältäisi testosteronia. Ainoa tilanne, jossa voidaan harkita testosteronihoitoa, on seksuaalinen haluttomuushäiriö, jossa muut keinot eivät ole auttaneet. Tämä vaatii syvällisen haastattelun, jossa seksuaalilääketieteen asiantuntija perehtyy tilanteeseen laaja-alaisesti. BetterMenossa seksuaalilääketieteen asiantuntijan videovastaanotto kestää 60 min, jolloin voidaan keskustella myös mahdollisesta haluttomuushäiriöstä ja testosteronihoidosta.
22. Kuinka kauan kestää, että hormonikorvaushoito alkaa vaikuttaa?
Estrogeenihoidon vaikutukset tulevat esiin jo ensimmäisinä käyttöviikkoina.
23. Hormonikorvaushoito ei ole minulle mahdollista käyttää, voitteko auttaa minua vaihdevuosioireiden hoidossa siitä huolimatta?
a. Vaikka hormonikorvaushoito onkin tehokkain keino lievittää vaihdevuosioireita, ei se kaikille sovi, eivätkä kaikki halua käyttää hormonihoitoa. On monia muitakin keinoja helpottaa oloa. BetterMenon gynekologi esittelee muut lääkkeelliset vaihtoehdot vaihdevuosioireiden hoitoon.
b. Lisäksi voit hyödyntää moniammatillisen klinikkamme muita palveluja: elämäntapavalmennusta, ravitsemusasiantuntijaa, kuntovalmentajaa ja seksuaalineuvojaa. Joten vastauksemme on kyllä, voimme auttaa sinua ja olet tervetullut klinikallemme!
24. Asun talvet ulkomailla, voinko käyttää BetterMenon palveluita ulkomailta käsin?
a. Kyllä voit! Palvelumme on täysin digitaalinen ja on myös ulkosuomalaisten käytössä. Vastaanotoille ja valmennuksiin voit osallistua mistä vain toimivan nettiyhteyden päästä. Mikäli reseptiä tarvitaan, toimii sähköinen resepti tällä hetkellä vain Suomessa, lisäksi Kroatiassa, suuressa osaa Viron apteekkeja, Puolassa ja Portugalin Portassa yhdessä apteekissa. Toistaiseksi paperinen EU-resepti ei ole BetterMenossa mahdollinen.
25. Miten saan yhteyttää lääkäriin, hoitotiimiin, kun on kysyttävää hoidosta?
Voimassaolevan asiakassuhteen aikana hoitoihin liittyvissä asioissa tavoitat meidät nyt Nordhealth Connect palvelusta.
Valitse ja maksa Lääkäri-viestittely BetterMenon verkkokaupassa. Voit ostaa tämän palvelun, mikäli olet asioinut kyseisen lääkärin vastaanotolla meillä BetterMenolla edeltävän kuuden kuukauden aikana.
Mikäli vastaanotostasi on alle 1 kk, voit lähettää viestin maksutta.
Valitse asiantuntijaksi hoitava lääkärisi. Kyselyihin vastataan lääkärin vastaanottopäivinä. Joskus lääkäri voi kokea, että asia hoituisi paremmin puheluna, kerro viestissä, sopiiko sinulle, että lääkäri tarvittaessa soittaa.
Uusi asiakas chattaile tai soita numeroon 020 155 1590 arkisin klo 9-17. Lisäksi voit laittaa meille s-postia info@bettermeno.fi.
26. Mihin verikokeita tarvitaan?
Suosittelemme hoitosi alkuun laboratoriokokeita, jotta voimme selvittää kattavasti terveydentilasi ja tehdä mahdollisimman hyvän hoitosuunnitelman.
Vaihdevuosioireiden diagnosointi on yleensä lääkärille helppoa, mutta vastaavia oireita esiintyy myös erilaisten sairauksien oireina. Tärkeimmät erotusdiagnostiikassa huomioitavat sairaudet ovat uniapnea ja kilpirauhasen toimintahäiriö. Myös jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa sivuoireena esimerkiksi hikoilua. Tällaisia ovat esimerkiksi useat mielialalääkkeet. Lisätietoa tilanteeseen voidaan saada laboratoriokokeista. Asiakkaille suositellaan Puhti-laboratorion peruspakettia. Laboratoriokokeita suositellaan erityisesti, jos asiakas on tulossa ravitsemusasiantuntijalle, jotta nähdään esimerkiksi lipidit ja mahdolliset matala-asteisen tulehduksen merkit.
27. Miten verikokeiden ottaminen toteutetaan?
Voit hankkia laboratoriokokeet yhteistyökumppanimme Puhdin kautta. Käytä koodia bmperus ja saat 10 % alennuksen Puhdin terveystarkastuspaketista. Tilaa laboratoriopaketti täältä:
https://www.puhti.fi/tuote/puhti-terveystarkastus/
Kokeiden tulokset tulevat sinulle Puhti palveluun. Voit lähettää ne meille NordHealth Connect palvelun kautta pdf:nä tai kuvatiedostona.
Jos käyt laboratoriokokeissa, varaa aika siten, että kokeiden tulokset ovat valmistuneet.
28. Mistä saan lisää tietoa vaihdevuosista?
BetterMenon sivuilla on runsaasti lisää tietoa vaihdevuosista. https://bettermeno.com/vaihdevuosista/