Tiimi

Leena Väisälä

Gynekologi

Olen gynekologi ja kliininen seksologi. Asun Helsingissä. Olen BetterMeno- vaihdevuosiklinikan johtava lääkäri ja toinen perustaja. Minulla on kokemusta vaihdevuosioireisten potilaiden hoitamisesta usean vuosikymmenen ajalta. 

Vuonna 2020 ilmestyi toimittaja Leeni Peltosen kanssa kirjoittamani kirja Virtaa vaihdevuosiin. Kirjoitimme sitä noin vuoden ajan ja perehdyin tuolloin laaja-alaisesti uusimpaan tutkimustietoon vaihdevuosista. Minulla on myös omakohtaista kokemusta vaihdevuosioireista. Oireeni ovat olleet vähäiset, tai oikeastaan poissa, koska aloitin heti tehokkaan hormonihoidon ja olen sitä jatkanut. Oma hyväksi havaittu vaihdevuosireseptini on estrogeeni, kuntosali ja hyvä seksielämä.

Lähdin mukaan perustamaan vaihdevuosiin erikoistunutta kokonaisvaltaista digiklinikkaa, koska koen, että vaihdevuosioireiset eivät useinkaan saa riittävästi monipuolista apua oireisiinsa. Motiivinani on uuden luominen ja vaihdevuosiin liittyvien myyttien räjäyttäminen. Vaihdevuodet eivät ole elämän loppu, eivätkä myöskään seksin loppu. Vaihdevuosissa nainen on usein uransa ja elämänsä huipulla. Kokonaisvaltainen vaihdevuosioireiden hoito takaa sen, että siellä huipulla myös pysytään. 

Koulutus: 

  • Naistentautien-ja synnytysten erikoislääkäri 1997
  • Seksologian erikoistumisopinnot AMK 2001
  • Doctor of Human Sexuality, San Francisco IASHS 2004
  • Kliininen seksologi, NACS Pohjoismainen auktorisointi 2007
  • Seksuaalilääketieteen Euroopan erikoislääkäriyhdistyksen erityispätevyys FECSM 2014
Tiimi