Tiimi

Annukka Lantto

Ravitsemus­­asian­tuntija

Olen Annukka Lantto. Toimin BetterMeno klinikalla ravitsemusasiantuntijana. Asun Oulussa ja teen täällä töitä.

Olen toiminut noin 25 vuotta elintarviketeollisuudessa ja ravintola-alalla. Ruoka ja ravitsemus on tullut minulle sitä kautta hyvin tutuksi. Minulla on kolme lasta ja heidän allergioiden ja infektiosairauksien myötä minua alkoi kiinnostaa syvällisemmin ruoan ja terveyden välinen yhteys.

Aloin ensin harrastuksena opiskella asiaa ja myöhemmin hakeuduin tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon. Minulla on siellä opinnot ihan loppusuoralla. Pääaineeni on liikuntalääketiede ja minulla on laaja sivuaine ravitsemustieteestä ja urheiluravitsemuksesta.

Olen tehnyt ravintovalmennusta vuodesta 2014 alkaen jonkin verran ja enemmän vuodesta 2018 lähtien. Minulla on monenlaisia asiakkaita, terveyshaasteista kärsiviä ihmisiä, urheilijoita ja aktiiviliikkujia, myös tunnesyömisen ja painonhallinnan asiakkaita.

Työssäni ravintovalmentajana olen huomannut miten ravitsemuksen keinoin voidaan tukea kehoa tosi monissa terveyshaasteissa ja ylipäätään lisätä hyvinvointia ja elinvoimaa.

Omat vaihdevuoteni alkavat olla pikkuhiljaa takanapäin. Olen selvinnyt kohtuu helpolla, enkä ole tarvinnut hormonikorvaushoitoa. Oireiden ollessa pahimmillaan, rupesin yhtäkkiä yöllä heräilemään neljän aikoihin ja uni ei vain tullut uudestaan. Tämä oli tosi kummallista koska olin aina ennen nukkunut hyvin. Toinen oire oli tunneherkkyys ja ailahtelevaisuus, tunteet olivat herkemmin pinnassa kuin normaalisti. Huomasin kuitenkin, että ravitsemuksen ja liikunnan keinoin oireita pystyi merkittävästi helpottamaan.

Koulutus:

  • Terveystieteen ylioppilas, pääaine liikunta- ja urheilulääketiede, sivuaine ravitsemustiede ja urheiluravitsemus, Itä-Suomen Yliopisto
Tiimi