Vaihdevuosien
hoitopalvelut

Etävastaanotolla voi hoitaa kokonaisvaltaisesti vaihdevuosiin liittyviä oireita ja haasteita juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Vaihdevuosioireiden kartoitus ja seuranta, sekä esimerkiksi hormonihoidon suunnittelu ja toteutus, eivät vaadi gynekologista tutkimusta, joten ne sujuvat hienosti etävastaanotolla. Jos sinulla on selvittämätöntä veristä vuotoa, kutinaa, kirvelyä tai muita gynekologisia vaivoja, suosittelemme että hakeudut ensin lääkärin lähivastaanotolle. Samoin, ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle, jos haastattelun tai hoidon aikana ilmenee uuden tutkimusta tai hoitoa vaativan sairauden oireita tai hoidontarvetta. Lääkäreillämme on myös mahdollisuus tehdä lähete erikoissairaanhoitoon, jos sellaiseen ilmenee tarvetta.

Kokonaisvaltainen vaihdevuosihoito

Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisen vaihdevuosihoitosuunnitelman mikä on hoitopalveluidemme perusta. Hoitosuunnitelma perustuu laaja-alaisesti uusimpaan tutkimustietoon vaihdevuosista. Hoitosuunnitelmasta vastaa gynekologi Leena Väisälä. Hoitosuunnitelma on kehitetty yhdessä ammattitaitoisen ja kokeneen asiantuntijatiimin kanssa ja sen on käynyt läpi yksi Suomen johtavista vaihdevuositutkijoista, Hanna Savolainen-Peltonen.

Vaihdevuodet vaikuttavat elämän kaikilla osa-alueilla. Siksi hoitomme keskittyvät myös auttamaan yhtä monialaisesti. Meillä voit varata ajan suoraan gynekologin, vaihdevuosihoitajan, ravitsemusohjaajan, kuntovalmentajan, fysioterapeutin, seksuaalineuvojan tai life coaching vastaanotolle. Voit myös valita hoitopaketin mihin kuuluu useamman eri ammattilaisen vastaanottoja. Vaihdevuodet vaikuttavat elämän kaikilla osa-alueilla. Siksi hoitomme keskittyvät myös auttamaan yhtä monialaisesti.

Vaihdevuosihoidot helpottavat oireita, auttavat niiden hallitsemisessa ja minimoivat menopaussista johtuvia pitkäaikaisvaikutuksia.

Jokainen kokee vaihdevuodet eri tavalla. Olemme yksilöitä ja siksi haluamme tarjota yksilöllistä vaihdevuosihoitoa.

Tarjoamme erilaisia ja eripituisia hoitopaketteja. Gynekologisiin hoitopaketteihimme kuuluu aina gynekologin etävastaanotto, vaihdevuosihoidon seuranta ja tuki sekä Peruspilarit vaihdevuosien elämäntapavalmennuksen asiantuntijavideoita. Lisäksi voit valita hoitoon ravitsemusohjausta ja/tai kuntovalmennusta. Tutustu kaikkiin hoitoihimme verkkokaupassa.

Vaihdevuosivalmennus

Vaihdevuosivalmennuksia on kaksi: Peruspilarit ja Uuteen elämänvaiheeseen.

Peruspilarit vaihdevuosiryhmävalmennus auttaa sinua kohtaamaan vaihdevuodet. Vaihdevuosiryhmävalmennus on ratkaisukeskeisesti tukenasi, tuo helpotusta oireisiisi ja tarjoaa vertaistukea. Valmennus antaa sinulle lisää tietoa vaihdevuosista ja käymme läpi viiden moduulin aikana vaihdevuosien oireita, hormonikorvaushoitoa, liikuntaa, unta, ravitsemusta, seksuaalisuutta ja naiseutta tässä elämänvaiheessa.

Vaihdevuosia lähestyvä tai elävä on uuden edessä monella tavalla. Kehossa ja mielessä tapahtuu paljon muutoksia. Vaihdevuodet ovat mahdollisuus muotoilla loppuelämäänsä haluamaansa suuntaan. Muutosvaihe on tilaisuus elämän ja minäkuvan muotoiluun. Uuteen elämänvaiheeseen vaihdevuosiryhmävalmennus on ratkaisukeskeisesti tukenasi, antaa sinulle konkreettisia työkaluja uuteen elämänvaiheeseen ja tarjoaa vertaistukea.

Oletko epävarma, mikä hoito sopii sinulle?

Vaihdevuosihoitajamme auttavat sinua löytämään sopivan hoidon.

  • Chattaile tai soita numeroon 020 155 1595 arkisin klo 9-14.

Hoitopolku

Tehdään alkukartoitus, selvitetään vaihdevuositilanteesi

Valitse tarpeitasi vastaava hoito

Tehdään terveysselvitys ja otetaan verikokeet tarvittaessa

Tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma

Hoitotiimi seuraa hoitosi edistymistä aktiivisesti

Näin BetterMeno toimii

Uusi asiakas

Tervetuloa – ihana kun olet täällä!

Tarjoamme BetterMenossa usean eri ammattilaisen osaamista. Voit varata ajan suoraan gynekologin, vaihdevuosihoitajan, ravitsemusohjaajan, kuntovalmentajan, fysioterapeutin, seksuaalineuvojan tai life coaching vastaanotolle. Voit myös valita hoitopaketin mihin kuuluu useamman eri ammattilaisen vastaanottoja.

Mikäli olet epävarma, mitä juuri tilanteessasi tarvitset, vaihdevuosihoitajamme auttavat sinua löytämään sopivan hoidon ja tuen. Chattaile tai soita numeroon 020 155 1595 arkisin klo 9-14.

Maksaminen

Valitse ja osta hoitopalvelu BetterMenon verkkokaupassa. Lasku muodostuu asiantuntijan palkkiosta, hinnaston mukaisesta etäklinikkamaksusta sekä Kanta-maksusta, joka kattaa kansallisen potilasarkiston ja e-reseptin kustannukset.

Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, useimmilla maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla.

Mikäli haluat, voimme myös laskuttaa palvelusta, jolloin hintaan lisätään 10e laskutuslisä.

Meillä käy ePassin ja Smartumin liikuntaedut, ePassin hyvinvointietu ja Smartumin hierontaetu. 

Tarkista mihin etusi käy!

Sekä ePassi että Smartum näkyvät verkkokaupassa kassalla maksaessasi. Smartumilla voit maksaa osan palvelusta ja loput valitsemallasi maksutavalla. ePassilla maksaessasi varmista että ePassi-saldoa on koko
tilauksen summa. Voit ladata saldoa omalla rahalla, jotta se kattaa koko tilauksen summan.Tämä tulee kuitenkin tehdä ennen kuin maksu tehdään verkkokaupassa.

Ajan varaaminen ja varatun ajan peruuttaminen

Ajan varaaminen ja varatun ajan peruuttaminen tapahtuu Patientsky sovelluksen kautta. PatientSkyn mobiilisovellus tukee sekä iOS– että Android-käyttöjärjestelmiä. Sovellus löytyy seuraavilla kielillä: englanti, suomi, ruotsi.

Miten sovellus ladataan käyttöön:
Klikkaa oman sovelluskauppasi sanan kohdalta:

Valitse ja asenna sovellus. Kun lataus on valmis, sovelluksen voi avata ja voit rekisteröityä.

Etävastaanotto

Vastaanotto tapahtuu Patientsky sovelluksessa suojattuna videotapaamisena, joka vaatii vahvan tunnistautumisen.

  1. Kirjaudu PatientSky sovellukseen seuraten sovelluksen ohjeita
  2. Etusivulla näet tulevat ajanvarauksesi ”Ajankohtaiset varaukset” otsikon alla
  3. Varauksen kohdalla aktivoituu ”Aloita” painike hieman ennen ajan alkamista
  4. Paina ”Aloita” ja odota ammattilaisen liittymistä videovastaanotolle
  5. Videovastaanoton voi lopettaa painamalla punaista luurinkuva painiketta

Tarvitset etäpalveluita varten älypuhelimen, jossa on kamera ja mikrofoni. Vastaanotto vaatii internetyhteyden. On suositeltavaa, että käytössäsi on ulkoiset kuulokkeet ja ne on testattu ennen vastaanottoa. Sovelluksen ohjeet löytyvät sovelluksen ylälaidasta, asetukset kohdasta: usein kysytyt kysymykset.

Vaihdevuosioireiden kartoitus ja seuranta, sekä esimerkiksi hormonihoidon suunnittelu ja toteutus, eivät vaadi gynekologista tutkimusta, joten ne sujuvat hienosti etävastaanotolla. Jos sinulla on selvittämätöntä veristä vuotoa, kutinaa, kirvelyä tai muita gynekologisia vaivoja, suosittelemme että hakeudut ensin lääkärin lähivastaanotolle. Samoin, ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle, jos haastattelun tai hoidon aikana ilmenee uuden tutkimusta tai hoitoa vaativan sairauden oireita tai hoidontarvetta. Lääkäreillämme on myös mahdollisuus tehdä lähete erikoissairaanhoitoon, jos sellaiseen ilmenee tarvetta.

Vastaanotosta teemme merkinnän potilaskertomukseen, joka siirtyy kansalliseen arkistoon ja on luettavissa muissa terveydenhuollon yksiköissä.

Ennen vastaanotolle tuloa käythän täyttämässä seuraavat esitietolomakkeet: vaihdevuosikartoitus ja terveysselvitys. Saat näihin linkin sähköpostitse tilausvahvistuksen jälkeen.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät

  • PatientSky sovelluksen viestipalvelun kautta
  • puhelimitse arkisin 9-14 numerosta 0201551595
  • verkkosivujen chat-palvelusta arkisin 9-14

Muita kuin terveys- tai henkilötietojasi voimme käsitellä tarvittaessa sähköpostin välityksellä.

Tietoturvallisuus

Videovastaanottoalusta vaatii ensimmäisellä kerralla vahvistetun sisäänkirjautumisen. Käytössämme on Valviran A luokan eRA potilastietojärjestelmää, johon potilastietosi kirjataan.

Ennen ensimmäistä vastaanottoa pyydämme sinua täyttämään potilastietojen luovutuslomakkeen Navisec Health palvelussa. Saat tähän linkin sähköpostitse tilausvahvistuksen jälkeen.

Lue lisää tietosuojaselosteesta mitä tietoja käsittelemme, miten käsittely tapahtuu ja miten rekisteröityneet voivat käyttää henkilötietoihinsa liittyviä oikeuksia:

https://bettermeno.com/tietosuojaseloste/