Palvelut

Löydä sinulle sopiva hoito ja tuki eri vaihdevuosioireisiin ja -vaiheisiin.

Etävastaanotolla voi hoitaa kokonaisvaltaisesti vaihdevuosiin liittyviä oireita ja haasteita juuri silloin, kun se sinulle sopii. 

Vaihdevuosioireiden kartoitus ja seuranta, sekä esimerkiksi hormonihoidon suunnittelu ja toteutus, eivät vaadi gynekologista tutkimusta, joten ne sujuvat hienosti etävastaanotolla. Jos sinulla on selvittämätöntä veristä vuotoa, kutinaa, kirvelyä tai muita gynekologisia vaivoja, ohjaamme sinut lääkärin lähivastaanotolle. Samoin, ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle, jos haastattelun tai hoidon aikana ilmenisi uuden tutkimusta tai hoitoa vaativan sairauden oireita tai hoidontarvetta. Lääkäreillämme on myös mahdollisuus tehdä lähete erikoissairaanhoitoon, jos sellaiseen ilmenisi tarvetta.

KOKONAISVALTAISIIN HOITOPAKETTEIHIMME kuuluu aina gynekologin vastaanotot ja niiden lisäksi ravitsemusasiantuntijan ja/tai kuntovalmentajan ohjausta ja valmennusta sekä vaihdevuosihoitajan seurantavastaanotot. 

YKSITTÄISET VASTAANOTOT sopivat sinulle, joka haluat varata yksittäisen ajan gynekologille, vaihdevuosihoitajalle tai vaihdevuosiin erikoistuneelle asiantuntijalle kuten ravitsemusasiantuntijalle, kuntovalmentajalle, seksuaalineuvojalle tai elämäntapavalmentajalle.

HYVINVOINTIPAKETTIMME tarjoavat ravitsemusohjausta, kuntovalmennusta, lantionpohjan fysioterapiaa, seksuaalineuvontaa sekä vaihdevuosivalmennusta.

Valitse ja osta hoitopalvelu alla olevista vaihtoehdoista. Ajan varaaminen ja varatun ajan peruuttaminen tapahtuu Patientsky sovelluksen kautta. PatientSkyn mobiilisovellus tukee sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmiä. Ks "yhteystiedot"

"Kiitos aivan mahtavasta gynekologin vastaanotosta, aivan huippu! Leena on ihmisläheinen, hyvä kuuntelemaan ja lähestyy vaihdevuosihoitoa kokonaisvaltaisesti" Helinä, 51 v.

Hoitopolku

Tehdään alkukartoitus, selvitetään vaihdevuositilanteesi

Saat suosituksen hoitopaketista

Tehdään terveysselvitys ja otetaan verikokeet

Tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma

Hoitotiimi seuraa hoitosi edistymistä aktiivisesti

Oletko epävarma mikä hoito sopii sinulle?

Vaihdevuosihoitajamme auttavat sinua löytämään sopivan hoidon.

  • Soita numeroon 020 155 1595 arkisin klo 9-14.
  • Chattaile arkisin tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-13.

Kokonaisvaltainen vaihdevuosihoito

Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisen vaihdevuosihoitosuunnitelman mikä on hoitopalveluidemme perusta. Hoitosuunnitelma perustuu laaja-alaisesti uusimpaan tutkimustietoon vaihdevuosista. Hoitosuunnitelmasta vastaa gynekologi Leena Väisälä. Hoitosuunnitelma on kehitetty yhdessä ammattitaitoisen ja kokeneen asiantuntijatiimin kanssa ja sen on käynyt läpi yksi Suomen johtavista vaihdevuositutkijoista, Hanna Savolainen-Peltonen.

Vaihdevuodet vaikuttavat elämän kaikilla osa-alueilla. Siksi hoitomme keskittyvät myös auttamaan sinua yhtä kokonaisvaltaisesti. Kokonaisvaltaisiin hoitopaketteihimme kuuluu gynekologin vastaanoton lisäksi ravitsemusasiantuntijan ja/tai kuntovalmentajan ohjausta ja valmennusta sekä vaihdevuosihoitajan säännölliset seurantavastaanotot. Vaihdevuosihoitaja seuraa myös viikottain hoidon tilannetta asiakkaan kanssa tarvittaessa.

Vaihdevuosihoidot helpottavat oireita, auttavat niiden hallitsemisessa ja minimoivat menopaussista johtuvia pitkäaikaisvaikutuksia.

Jokainen kokee vaihdevuodet eri tavalla. Olemme yksilöitä ja siksi haluamme tarjota yksilöllistä vaihdevuosihoitoa.

Tarjoamme erilaisia ja eripituisia hoitopaketteja. Kokonaisvaltaisiin hoitopaketteihimme kuuluu aina gynekologin etä-vastaanotto, vaihdevuosihoidon seuranta ja tuki sekä Peruspilarit, vaihdevuosien elämäntapavalmennus. Lisäksi voit valita hoitoon ravitsemusohjausta ja/tai kuntovalmennusta.

Vaihdevuosivalmennus

Vaihdevuosivalmennuksia on kaksi: Peruspilarit ja Uuteen elämänvaiheeseen. Peruspilarit vaihdevuosivalmennus antaa sinulle lisää tietoa vaihdevuosista ja vaihdevuosihoidosta sekä vaihdevuosien vaikutuksesta ravitsemukseen, liikuntaa ja seksuaaliseen hyvinvointiin. Valmennus auttaa ymmärtämään kehon ja mielen kokonaisvaltaista vuorovaikutusta. Saat myös konkreettisia työkaluja arjen ja hyvinvointihaasteittesi hallintaan vaihdevuosihaasteiden myllerryksessä. Uuteen elämänvaiheeseen vaihdevuosivalmennus antaa sinulle työkaluja muotoilla loppuelämäsi haluamaasi suuntaan.