fbpx

Peruspilarit vaihdevuosissa verkkovalmennus

Vaihdevuosioireet voivat laittaa elämäsi sekaisin

Alat nukkua huonosti, mielialat heittelehtivät, olet väsynyt ja ärtyisä. Paino voi alkaa nousta, nivelet aristavat ja liikkuminen voi vaikeutua. Seksi voi sattua ja halut hiipua. 

Peruspilarit vaihdevuosiverkkovalmennus auttaa sinua kohtaamaan vaihdevuodet. Vaihdevuosivalmennus on ratkaisukeskeisesti tukenasi ja tuo helpotusta oireisiisi.

Valmennus antaa sinulle konkreettisia työkaluja uuden elämänvaiheen ja hyvinvointihaasteittesi sekä vaihdevuosioireidesi hallintaan. 


Vaihdevuodethan ovat ajankohtaiset vasta viisikymppisenä. Vai ovatko?

Kummallisia tuntemuksia, selittämättömiä oireiluja, matalalentoa ja huonoa fiilistä. Jotain näistä, kaikkia näitä tai jotain ihan muuta saattaa olla nelikymppisen naisen mielessä, eikä hän osaa yhdistää tuntemuksiaan lähestyviin vaihdevuosiin. Vaihdevuodethan ovat ajankohtaiset vasta viisikymppisenä.  Vai ovatko?

Tosiasiassa vaihdevuosioireet voivat alkaa 5–10 vuotta ennen menopaussia ja oireita esiintyy keskimäärin 7,5 vuotta. Menopaussi-ikä vaihtelee hyvin paljon, se on Suomessa keskimäärin 51 vuotta, mutta vaihtelee 40 vuodesta 58 vuoteen. Eli vaihdevuosioireista voivat kärsiä jo nelikymppiset.

Vaihdevuodet koskettavat henkilökohtaisesti puolta väestöstämme ja välillisesti meistä jokaista.  Vaihdevuosiin elänyt nainen on suurella todennäköisyydellä ehtinyt vuosikymmenten ajan huolehtia muista, usea heistä on tehnyt sen oman hyvinvointinsa kustannuksella. Nyt käännämme katseemme näihin naisiin!

Kehossamme tapahtuu paljon fyysisiä muutoksia ja koemme uusia, outojakin oireita ja tuntemuksia: Riittämättömyyden tunne, saamattomuus, unettomuus, fyysiset kivut, jaksamattomuus, ärtyneisyys, haluttomuus, selittämätön painonnousu.  

KURSSIN VALMENTAJIEN SAAMAA PALAUTETTA

Kurssin valmentajien saamaa palautetta

Kiitos aivan mahtavasta gynekologin vastaanotosta, aivan huippu! Leena on ihmisläheinen, hyvä kuuntelemaan ja lähestyy vaihdevuosihoitoa kokonaisvaltaisesti.” 

Helinä, 51 v.

Ensimmäiset vaihdevuosioireet yllättivät ja aiheuttivat unettomuutta ja stressiä, mutta ilokseni sain nopeasti apua niihin ottamalla yhteyttä BetterMenoon. Jo parissa kuukaudessa oireet helpottivat ja sekä gynekologin että ravitsemusohjaajan avulla sain upean asiantuntevaa ja kannustavaa apua kaikkiin kysymyksiini. ” Terhi, 47 v.

Hoito ja kokemus ylitti odotukseni. Erittäin asiantuntevia ja luotettavia osaajia. Oma hyvinvointini parani huomattavasti muutamassa kuukaudessa gynekologin ja kuntovalmentajan tuella.” Nainen 48 v.

PERUSPILARIT VAIHDEVUOSIVALMENNUS AUTTAA SINUA KOHTAAMAAN VAIHDEVUODET, ON RATKAISUKESKEISESTI TUKENASI JA TUO HELPOTUSTA OIREISIISI.

Tieto lisää terveyttä

BetterMeno Health on kehittänyt kokonaisvaltaisen vaihdevuosihoitosuunnitelman. Kurssi perustuu hoitosuunnitelmaa varten hankittuun viimeisimpään tutkittuun tietoon.

Konkreettisia työkaluja

Valmennus antaa sinulle konkreettisia työkaluja uuden elämänvaiheen ja hyvinvointihaasteittesi sekä vaihdevuosioireidesi hallintaan. 

Vaihdevuosiin erikoistuneet asiantuntijat

Kaikki kurssilla esiintyvät asiantuntijat ovat käyneet johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen.

PERUSPILARIT VAIHDEVUOSISSA KURSSI LISÄÄ TIETÄMYSTÄ VAIHDEVUOSISTA JA AUTTAA SINUA SELVIYTYMÄÄN HAASTAVISTA OIREISTA.

Mitä kaikkea kurssiin kuuluu?

Luentoja

Käymme läpi viiden moduulin aikana vaihdevuosien oireita, hormonikorvaushoitoa, liikuntaa, unta, ravitsemusta, seksuaalisuutta ja naiseutta tässä elämänvaiheessa.

Tehtäviä

Saat työkaluja siihen, miten voit itse vaikuttaa aktiivisesti omaan hyvinvointiisi. Löydät omia ratkaisuja ja lisää jaksamista arjen haasteisiin.

Apua ja helpotusta

Kurssi lisää tietämystä vaihdevuosista ja auttaa sinua selviytymään haastavista oireista.

KURSSIN SISÄLTÖ

Valmennukseen kuuluu viisi moduulia

TÄMÄ KURSSI ON SINULLE

Tämä valmennus on teille, upeat naiset, jotka koette hämmennystä lähestyvistä vaihdevuosista, jotka elätte juuri nyt vaihdevuosien myllerryksessä ja teille, joiden oireet ovat ehkä jo loppumassa, mutta oma olo ei tunnu vielä ihan omalta.

Esivaihdevuodet

Koet hämmennystä lähestyvistä vaihdevuosista. Kummallisia tuntemuksia, selittämättömiä oireiluja, matalalentoa ja huonoa fiilistä. Vaihdevuotesi saattavat olla alkamassa.

Vaihdevuodet

Elät vaihdevuosien myllerryksessä. Alat nukkua huonosti, mielialat heittelehtivät, olet väsynyt ja ärtyisä. Paino voi alkaa nousta, nivelet aristavat ja liikkuminen voi vaikeutua. Seksi voi sattua ja halut hiipua.

Menopaussi jälkeen

Oireet ovat ehkä jo loppumassa, mutta oma olo ei tunnu vielä ihan omalta. Uni on herkkää, paino on voinut nousta. Seksi voi sattua ja halut hiipua.

TÄSSÄ OVAT VALMENTAJASI

Gynekologi Leena Väisälä

Vuonna 2020 ilmestyi toimittaja Leeni Peltosen kanssa kirjoittamani kirja Virtaa vaihdevuosiin. Kirjoitimme sitä noin vuoden ajan ja perehdyin tuolloin laaja-alaisesti uusimpaan tutkimustietoon vaihdevuosista. Minulla on myös omakohtaista kokemusta vaihdevuosioireista. Oireeni ovat olleet vähäiset, tai oikeastaan poissa, koska aloitin heti tehokkaan hormonihoidon ja olen sitä jatkanut. Oma hyväksi havaittu vaihdevuosireseptini on estrogeeni, kuntosali ja hyvä seksielämä.

Lähdin mukaan perustamaan vaihdevuosiin erikoistunutta kokonaisvaltaista digiklinikkaa, koska koen, että vaihdevuosioireiset eivät useinkaan saa riittävästi monipuolista apua oireisiinsa. Motiivinani on uuden luominen ja vaihdevuosiin liittyvien myyttien räjäyttäminen. Vaihdevuodet eivät ole elämän loppu, eivätkä myöskään seksin loppu. Vaihdevuosissa nainen on usein uransa ja elämänsä huipulla. Kokonaisvaltainen vaihdevuosioireiden hoito takaa sen, että siellä huipulla myös pysytään. 

 

Leena on BetterMeno vaihdevuosiklinikan johtava lääkäri. Leena on koulutukseltaan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri eli gynekologi ja kliininen seksologi. Leenalla on myös seksuaalilääketieteen Euroopan erikoislääkäriyhdistyksen erityispätevyys. Leenalla on kokemusta vaihdevuosioireisten potilaiden hoitamisesta usean vuosikymmenen ajalta. 

Ravitsemusasian-tuntija Annukka Lantto

Olen toiminut noin 25 vuotta elintarviketeollisuudessa ja ravintola-alalla. Ruoka ja ravitsemus on tullut minulle sitä kautta hyvin tutuksi. Minulla on kolme lasta ja heidän allergioiden ja infektiosairauksien myötä minua alkoi kiinnostaa syvällisemmin ruoan ja terveyden välinen yhteys.

Olen tehnyt ravintovalmennusta vuodesta 2014 alkaen jonkin verran ja enemmän vuodesta 2018 lähtien. Minulla on monenlaisia asiakkaita, terveyshaasteista kärsiviä ihmisiä, urheilijoita ja aktiiviliikkujia, myös tunnesyömisen ja painonhallinnan asiakkaita.

 Omat vaihdevuoteni alkavat olla pikkuhiljaa takanapäin. Olen selvinnyt kohtuu helpolla, enkä ole tarvinnut hormonikorvaushoitoa. Oireiden ollessa pahimmillaan, rupesin yhtäkkiä yöllä heräilemään neljän aikoihin ja uni ei vain tullut uudestaan. Tämä oli tosi kummallista koska olin aina ennen nukkunut hyvin. Toinen oire oli tunneherkkyys ja ailahtelevaisuus, tunteet olivat herkemmin pinnassa kuin normaalisti. Huomasin kuitenkin, että ravitsemuksen ja liikunnan keinoin oireita pystyi merkittävästi helpottamaan.

Annukka on Terveystieteen kandidaatti, pääaine liikunta- ja urheilulääketiede, sivuaine ravitsemustiede ja urheiluravitsemus, Itä-Suomen Yliopisto. Annukka on toiminut usean vuoden ajan ravitsemusasiantuntijana ja valmentajana. Annukka on koulutettu erityisesti tuntemaan vaihdevuosien ominaispiirteitä. Hän on käynyt johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen.

Kuntovalmentaja, fysioterapeutti Riikka Berg

Kuntovalmentajana teen kokonaisvaltaista hyvinvointivalmennusta ravinnon, palautumisen, unen, liikunnan ja psyykkisen valmennuksen saralla huomioiden eri elämänvaiheiden tuomat muutokset. Erityisesti vaihdevuosiin liittyvä terveys on lähellä sydäntäni. Kiinnostus vaihdevuosien tuomiin muutoksiin lähti asiakkaideni tarpeista ja halustani auttaa heitä vielä kokonaisvaltaisemmin. Kouluttaudun työssäni jatkuvasti ja luen paljon uusinta tutkimustietoa, sillä haluan pitää ammattitaitoni ajantasaisena.

Lähdin mukaan BetterMenon tiimiin, sillä haluan, että jokainen vaihdevuosi-ikäinen nainen voisi saada tarvittavaa apua ja palvelua. 

BetterMenon toiminta-ajatus vaihdevuosien aikaisesta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista yhdistyy vahvasti myös omiin arvoihini. Vaihdevuodet koskettavat noin joka toista ihmistä, mutta silti aihe on vielä turhan vaiettu. Haluan auttaa vaihdevuosioireista kärsiviä käytännön opastuksella ja ohjauksella liikunnan ja elämäntapamuutoksen avulla.

Riikka on kuntovalmentaja (personal trainer) ja fysioterapeutti. Hän on erikoistunut lantionpohjan fysioterapiaan. Riikka on myös hiljattain valmistunut uniohjaajaksi ja hänellä on uniohjaajapätevyyden (CBT-I).
Riikka on myös koulutettu erityisesti tuntemaan vaihdevuosien ominaispiirteitä. Hän on käynyt johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen.

Seksuaalineuvoja, -terapeutti Veera Kuuranta

Ammatillisiin vahvuuksiini kuuluvat seksuaalinen halu ja haluttomuus, syöpä ja seksuaalisuus, oman seksuaalisuuden tutkiminen ja hyvinvoivan seksuaalisuuden löytäminen. Seksuaalineuvonnassa vaihdevuosi-ikäisten ongelmat saattavat päällisin puolin olla hyvinkin samankaltaisia. Meillä jokaisella on kuitenkin oma persoonallisuus ja elämäntarina, jotka tekevät myös asiakaspolusta aina yksilöllisen. 

Kohtaan jokaisen asiakkaan aina juuri hänenä itsenään, ainutlaatuisena, arvokkaana ja erityisenä, ottaen huomioon koko elämätilanteen. Lähdemme yhdessä asiakkaan kanssa tarkastelemaan seksuaalisuutta ja tekemään suunnitelmaa seksuaalisen hyvinvoinnin parantamiseksi. 

 

Veera on ammatiltaan sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti.  Hän on työskennellyt seksuaalisuuden parissa yli 10 vuotta – niin yksityisellä kuin kunnallisellakin puolella – ja hänen asiakkaistaan huomattava osa on ollut vaihdevuosi-ikäisiä, joilla on eriasteisia vaihdevuosioireita.

Elämäntapaval-mentaja, life coach Päivi Suvanto

Olen toiminut yksityisenä elämäntapavalmentajana vuodesta 2015 lähtien ja valtaosa nykyisistä asiakkaistani on 35-55 vuotiaita naisia. Toimin myös kouluttajana LCAF instituutissa, missä koulutan erityisesti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Minulla on ollut vaihdevuodet hyvin varhain eli 35-vuotiaana. Kyseessä oli munasarjojen toiminnan ennenaikainen hiipuminen, POI eli primary ovarian insufficiency. Käytin hormonikorvaushoitoa vuoden ajan ja lopetin sen koska niihin aikoihin julkisuuteen oli tullut huolestuttavia tutkimustuloksia hoitojen haitoista. Kärsin siksi vaihdevuosioireista kaikin herkuin useamman vuoden. Nyt parikymmentä vuotta myöhemmin kärsin jo lievästä luukadosta. Pyrin pitämään huolta lihaskunnosta, tasapainosta ja terveellisestä ruokavaliosta, jotta pysyn hyvässä kunnossa vielä toivottavasti kymmeniä vuosia. Liikuntalajeista kuitenkin karsin jo kaatumisriskiä lisäävät lajit.

 Keski-ikäisenä naisena haluan, että sinut ja minut nähdään elinvoimaisina ja kokemusta omaavina henkilöinä. Elämällä on meille paljon annettava. Toivon, että vaihdevuosissa voit elää elämäsi parasta aikaa.

Päivi on LCAF sertifioitu elämäntapavalmentaja. Päivi on myös koulutettu erityisesti tuntemaan vaihdevuosien ominaispiirteitä. Hän on käynyt johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen.

OPI LISÄÄ VAIHDEVUOSISTA,HALLITSE OIREITASI JA VOI PAREMMIN !

Kyllä, lähden mukaan kurssille!

Haluatko saada ajantasaista viimeisimpiin tutkimuksiin perustuvaa vaihdevuositietoa ja vinkkejä ja työkaluja oman hyvinvointisi parantamiseen? Kurssin avulla voit helpottaa vaihdevuosioireitasi ja voida paremmin. Huomaat että vaihdevuodet ovat myös mahdollisuus uuteen alkuun ja parempaan terveyteen. Parempaa menoa vaihdevuosissa!

Voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, useimmilla maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla.

Klikkaa mukaan kurssille ja pääset maksamaan tilauksesi turvallisesti.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten kurssimateriaalit saa käyttöön?

Kaikki kurssimateriaalit löytyvät kurssisivustoltamme, jonne saat tunnukset verkkokauppaostoksen vahvistusviestissä sähköpostiisi.

Juuri nyt on kiirettä. Voiko mukaan tulla myöhemminkin?

Materiaalit ovat käytettävissä rajoitetun ajan, tarkista tarkempi voimassaoloaika asiakaspalvelusta: info@bettermeno.com

En ole vielä vaihdevuosi-iässä, mutta se ikä lähestyy kovasti. Voinko ostaa kurssin jo ennakkoon?

Kyllä voit! Kurssin voi käydä myös etukäteen ja oppia mitä on tulossa sekä valmistautua niin, että oireita osaa ehkäistä ennakkoon. Keho alkaa muuttua ja ensimmäisiä vaihdevuosioireita voi ilmaantua 40-50 vuotiaana.

Mitä kurssi käytännössä pitää sisällään?

Saat luentomateriaaleja ja tehtäviä, jotka lisäävät tietämystäsi vaihdevuosista ja auttavat sinua selviytymään haastavista oireista. Saat työkaluja siihen, miten voit itse vaikuttaa aktiivisesti omaan hyvinvointiisi.

Olen vaihdevuosi-iässä mutta minulla ei ole kuumia aaltoja tai mielialavaihteluita. Painoa on tullut lisää ja vatsan ympärille senttejä. Hyödynkö tästä kurssista?

Kyllä! Kurssilla käydään vaihdevuosi-ikäisen hormonien ja aineenvaihdunnan muutoksia. Ne voivat näkyä lisääntyneinä kiloina ja kasvavana vyötärönä. Kurssilla käydään läpi mitkä asiat vaikuttavat painonhallintaan vaihdevuosi-iässä.

Millä voin maksaa?

Voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto, Fellow Lasku ja Fellow Yrityslasku. 

NYT ON SINUN AIKASI

Meidän naisten voi olla vaikea tietää, että vaihdevuodet ovat alkamassa tai alkaneet. Saatamme vain kärsiä itseksemme.

Tämä valmennus on teille, upeat naiset, jotka koette hämmennystä lähestyvistä vaihdevuosista, jotka elätte juuri nyt vaihdevuosien myllerryksessä ja teille, joiden oireet ovat ehkä jo loppumassa, mutta oma olo ei tunnu vielä ihan omalta. Tämän valmennuksen on kehittänyt johtavan lääkärimme johdolla vaihdevuosien hoitoon koulutettu, moniammatillinen tiimi jotta saamme auttaa sinua voimaan energisesti!

Kuten Sanna Mämmi kertoo Sexy menopaussissa -podcast sarjastaan superinnoissaan: ”Tämä on niin tärkeä aihe monelle nelikymppiselle, pikkuhiljaa vaihdevuosia kohti menevälle naiselle ja jo vaihdevuosissa elävälle jumalattarelle.”

Eikä sinun tarvitse kohdata tätä vaihetta yksin ja tietämättömänä vaan nyt saat apua, tukea ja helpotusta Suomen ainoilta vaihdevuosiin erikoistuneilta hyvinvoinnin asiantuntijoilta!

Kaikki ammattilaiset ovat käyneet johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen. Koulutusta tarjoaa ainoastaan BetterMeno vaihdevuosiklinikka.

Meidän naisten voi olla vaikea tietää, että vaihdevuodet ovat alkamassa tai alkaneet. Saatamme vain kärsiä itseksemme.

Tämä valmennus on teille, upeat naiset, jotka koette hämmennystä lähestyvistä vaihdevuosista, jotka elätte juuri nyt vaihdevuosien myllerryksessä ja teille, joiden oireet ovat ehkä jo loppumassa, mutta oma olo ei tunnu vielä ihan omalta. Tämän valmennuksen on kehittänyt johtavan lääkärimme johdolla vaihdevuosien hoitoon koulutettu, moniammatillinen tiimi jotta saamme auttaa sinua voimaan energisesti!

Sinun tarvitse kohdata tätä vaihetta yksin ja tietämättömänä vaan nyt saat apua, tukea ja helpotusta Suomen ainoilta vaihdevuosiin erikoistuneilta hyvinvoinnin asiantuntijoilta!

Kaikki ammattilaiset ovat käyneet johtavan lääkärin, gynekologi Leena Väisälän toteuttaman vaihdevuosikoulutuksen. Koulutusta tarjoaa ainoastaan BetterMeno vaihdevuosiklinikka.

Kuten Sanna Mämmi kertoo Sexy menopaussissa -podcast sarjastaan superinnoissaan: ”Tämä on niin tärkeä aihe monelle nelikymppiselle, pikkuhiljaa vaihdevuosia kohti menevälle naiselle ja jo vaihdevuosissa elävälle jumalattarelle.”

PAREMPI MENO VAIHDEVUOSISSA

Kyllä, lähden mukaan kurssille!

Haluatko saada ajantasaista viimeisimpiin tutkimuksiin perustuvaa vaihdevuositietoa ja vinkkejä ja työkaluja oman hyvinvointisi parantamiseen? Kurssin avulla voit helpottaa vaihdevuosioireitasi ja voida paremmin. Huomaat että vaihdevuodet ovat myös mahdollisuus uuteen alkuun ja parempaan terveyteen. Parempaa menoa vaihdevuosissa!

Voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, useimmilla maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla.

Klikkaa mukaan kurssille ja pääset maksamaan tilauksesi turvallisesti.